راهنمای خرید دوربین شکاری – پاسخ به سوالات رایج دوربین شکاری

راهنمای جامع اصطلاحات دوربین شکاری و راهنمای خرید دوربین شکاری Binoculars faq and shopping guide

با سلام در این مقاله هر آنچه که قبل از خرید دوربین شکاری بایست دانست رو بشکلی جامع بررسی مینمائیم امیدواریم مفید واقع شود.

پیشتر نیز مقالاتی در این زمینه درج نمودیم که مطالعه آنها را نیز به شما بازدید کننده محترم توصیه مینمائیم.

 

دوربیـن دو چشمی چیســت؟

دوربین شکاری (دوربین دوچشمی، دوربین ارتشی، دوربین صحرایی) وسیله ا‌ی دستی است برای بزرگنمایی اجسام دور، عمل بزرگنمایی به‌وسیله عبورنور از دو سری لنز مجاور و یک منشور ایستاده صورت می‌گیرد. دوربین‌های شکاری تصویر را مستقیم نشان می‌دهند برعکس تلسکوپ‌ها که تصاویر را وارونه می‌نمایانند.

معمولاً بر روی دوربینهای دوچشمی سه رقم حک شده‌است. رقم نخست که به نشانه x ختم شده‌است، مثلاً ۶x، بیانگر آن است که دوربین تصویر را چند برابر اندازه واقعی درشت تر می‌کند. رقم دوم، مثلاً ۳۰ یا ۳۵، قطر عدسی شیئی را به میلیمتر نشان می‌دهد. اگر بزرگنمایی عدسی را ثابت فرض کنیم، هرچه قطر عدسی شیئی بیشتر باشد تصویری روشنتر بدست می آ‌ید. این نوع دوربین در واقع در نور کم کارایی بهتری دارد. دوربینهایی با مشخصات ۳۰×۶ یا ۳۵×۷ برای مقاصد عمومی مناسب هستند. رقم سوم بیانگر آن است که از فاصله ۱۰۰۰ یاردی (۹۱۰متری) یک منطقه‌ با چه پهنایی مشاهده می‌شود.

 

وجه تمایز دوربین های شکاری از یکدیگر در چیست؟

نوع جنس بدنه دوربین و آلیاژ آن (از لحاظ میزان مقاومت و وزن) ، نوع ساخت از لحاظ ضد آب بودن یا نبودن ، دارا بودن یا عدم وجود گاز داخلی (جهت ممانعت از ورود آب و گرد و غبار که خلوص این گاز داخلی منجر به تصویری شفافتر میشود) ، نوع کیفیت منشور بکار رفته (از لحاظ بیشترین یا کمترین انتقال نور ) ، نوع لنز بکار رفته ( استفاده از لنزهایی جدید تخت یا فلت یا استفاده از لنزهای محدب ) و همچنین نوع تراش لنز (از لحاظ صیغل و کمترین انحراف نور) ، نوع پوشش لنز های دوربین (کوتینگ عدسی ها) ، میزان قطر عدسی شیئی (هر چقدر عدسی شیئی بزرگتر باشد قیمت و هزینه ساخت بالاتر میرود) ، میزان بزرگنمایی (که به بزرگنمایی عدسی چشمی مرتبط است) ، متعلقات جانبی یک دوربین ، کمپانی سازنده آن (بِرَند brand ) و استانداردهایی که در تولید دوربین استفاده شده باشد.

توجه به تک تک بخش هایی که عنوان شد تاثیر بسزایی در کیفیت یک دوربین داشته و قیمت گذاری دوربین بر اساس تکنولوژی های بکار رفته در آن ، صورت میپذیرد.

 

با دوربین ۸×۳۰ تا چند کیلومتری را میتوان دید؟

کیفیت ساخت دوربین که در پاراگراف بالا بدان اشاره شده و همچنین بزرگنمایی بالاتر با قطر دهانه بزرگتر ، برد بالاتر را تضمین میکند با اینحال چون یک شاخص معین برای تخمین برد یک دوربین وجود ندارد! هیچ سازنده ای بردی را عنوان نمیکند. نمیتوان قطعی اعلام کرد که مثلا یک آهو در فاصله سه کیلومتری قابل مشاهده است یا نه!. اوضاع جوی و ابعاد جسمی که مشاهده اش میکنیم در برد دوربین ها تاثیر بسزایی دارد.

مثلا در یک روز با آسمانی صاف و پاک “برج میلاد تهران” از فاصله ۳۰ کیلومتری با چشم غیر مسلح براحتی دیده میشود اما در روزهای غبار آلود همین برج با دوربین دوچشمی از فاصله ۵ کیلومتری بسختی و در هاله ای خاکستری رنگ بشکل “شبه مانند” دیده میشود. با اینحال برای تخمین برد دوربین شکاری یک قاعده کلی وجود دارد که مطلق نیست! مثلا میخواهیم بدانیم با دوربین ۸×۳۰ پلاک یک اتوموبیل تا چند متری قابل رویت است.

فرض میگیریم در یک روز آفتابی با آسمانی صاف ، اعداد و حروف پلاک یک خودرو را نظاره میکنیم و تا ۱۵ متری  این پلاک قابل خواندن است! حال اگر عدد ۱۵ متر را در بزرگنمایی دوربین یعنی عدد ۸ ضرب نمائیم فاصله ی بدست آمده میشود ۱۲۰ متر ، یعنی با استفاده از یک دوربین شکاری ۸X30 میتوان پلاک اتوموبیل را در فاصله ۱۲۰ متری را مشاهده و اعداد و حروف روی پلاک را براحتی فاصله ۱۵ متری که با چشم ناظر بودیم ، تشخیص داد.

این قاعده کلی را به اجسام بزرگتر و یا کوچکتر نیز میتوان تعمیم داد.

 

در ادامه مفاهیم کلی بکار رفته در دوربین های شکاری را مورد بررسی قرار میدهیم

 

بزرگنمایی و قطر عدسی شیئی :

این دو ، دو فاکتور مهم درباره هر دوربین شکاری ست که در کل دوربین ها را بر اساس این دو معیار نامگذاری و طبقه بندی میکنند که بصورت دو عدد بر روی دوربین نوشته شده اند. همانند ۸X25 و ۱۰X42 (ده در چهل و دو خوانده میشود) عدد سمت چپ بیانگر میزان بزرگنمایی دوربین است که به ما می گوید ، تصویر پشت میدان دید ، چند برابر چشم غیر مسلح بزرگ شده است.
برای مثال در دوربین ۱۰X40 ، تصویری که از جسمی در فاصله ۱۰۰۰ متری پشت این دوربین می بینیم ، همان تصویری است که با چشم غیرمسلح از فاصله ۱۰۰ متری ( یک دهم فاصله معمول ) مشاهده می کنیم . عدد سمت راست هم نشان دهنده اندازه دهانه دوربین و یا قطر عدسی شیئی برحسب میلی متر است . هر چه عدسی بزرگتر باشد ، از جسم مورد نظر جزئیات و وضوح بیشتری را شاهد هستیم.

اما در مورد بزرگنمایی این موضوع برعکس است . بطور کلی هرچه میزان بزرگنمایی در یک دوربین با قطر شیئی ثابت ، بیشتر شود ، کیفیت تصویر افت میکند. در هنگام رصد اغلب اجرام آسمان ، اهمیت قطر عدسی شیئی مهمتر از میزان بزرگنمایی است . چون در مورد اجرام کم نور اعماق آسمان که به سختی دیده میشود، وضوح بالاتر یافتن را آسانتر میکند. دوربین ۱۵X70 بدون شک ستارگان و اجرام بیشتری نسبت به ۱۵X56 نمایش خواهد داد. هرچند که میزان بزرگنمایی هر دوی این دوربین ها یکسان است.

رابطه قطر عدسی شیئی در یک دوربین با میزان جذب نور ، رابطه مربعی است. یعنی با افزایش دو برابری قطر شیئی میزان جذب نور چهار برابر میشود.

حداقل قطر دهانه دوربین های دوچشمی مناسب رصد ، ۵۰ میلی متر است . اندازه های کمتر می تواند برای شکار و دید در روز مناسب باشد. علاوه بر این حداقل بزرگنمایی مناسب جهت نجوم ۱۰ برابر است.

 

میدان دید (field of view)

میدان دید عبارتست از مقداری از پهنه زمین یا آسمان که توسط دوربین دوچشمی در برابر چشمانمان قرار میگیرد و برای بیان آن از واحد درجه استفاده میشود. اندازه میدان دید چشم غیر مسلح ۱۳۵ درجه است . آن دسته از دوربین ها که دارای میدان دید بسیار باز هستند به دوربین های wide angle معروفند که بطور معمول برای دید در روز و بخصوص مواردی که هدف مورد نظر در حال حرکت است . همانند مسابقات اسب سواری ، کاربرد دارند. در استاندارد ژاپنی دوربین با میدان دید ۶۵ درجه به بالا و در استاندارد اروپایی ، میدان دید ۶۰ درجه به بالا از این دسته دوربین ها هستند.
بطورکلی رابطه میدان دید و بزرگنمایی بصورت معکوس است و با افزایش یکی دیگری کاهش می یابد برای مثال میدان دید دوربین ۲۰×۶۰ حدود ۳ درجه و ۱۵×۷۰ حدود ۴.۶ درجه است . اغلب سازندگان دوربین های دوچشمی ، اندازه میدان دید را بصورت پهنا برحسب فوت در فاصله ۱۰۰۰ یــارد بیان میکننـد. این بدان معناست که منظره ای که از درون دوربین و در فاصله ۱۰۰۰ یاردی می بینیم، دارای پهنای x فوت است.

مفهوم پهنای دید در 1000 متر یا Feild of View

برای مثال ممکن است بر روی دوربینی اندازه میدان دید بصورت مقابل نوشته شده باشد: ۳۲۵feet at 1000yard که به این معنی که منظره ایکه در فاصله ۱۰۰۰ یاردی ماست و از درون چشمی دوربین شاهد آن هستیم، دارای عرضی برابر ۳۲۵ فوت است . برای تبدیل این واحد به درجه ، عدد بر حسب فوت را بر ۵۲.۵ تقسیم می کنیم. در مورد مثال ذکر شده : ۲/۶ درجه = ۵۲.۵ ÷ ۳۲۵ میدان دید این دوربین است.
در دوربین های روسی این معیار بر حسب متر بیان میشود. مثلاً بر روی دوربین ۲۰×۶۰ روسی چنین نوشته شده است : ۶۲m at 1000 که همچون مورد قبل بیانگر این است که منظره ای که در فاصله ۱۰۰۰ متری دوربین از درون چشمی دیده میشود ، دارای پهنایی برابر با ۶۲ متر است . برای تبدیل این واحد به درجه ، کافیست پهنای برحسب متر را بر ۲۰ تقسیم کنیم ۳.۱=۲۰÷۶۲ یعنی میدان دید این دوربین ۳.۱ درجه است.

 

توان گردآوری نور

توان گرد آوری نور بیانگر میزان نوری است که می تواند وارد ابزار شود و به عبارت دیگر با مساحت عدسی شیئی رابطه مستقیم دارد. همانطور که قبلاً ذکر شد، توان گردآوری نور با مربع قطر شیئی رابطه مستقیم دارد. برای مثال : یک دوربین ۸×۵۰ نسبت به دوربین ۸×۳۰ ۲.۸ برابر نور بیشتری جمع میکند. در واقع در دوربین ۸×۵۰ همه چیز به اندازه ۲.۸ برابر روشنتر از ۸×۳۰ بنظر میرسد. این مقدار برای یک منجم به این معنی است که هر ستاره و کهکشانی با ۱/۱ قدر ، روشنتر دیده میشود.

 

مردمک خروجی (exit pupil)

مردمک خروجی اندازه یا قطر پرتو نوری (به میلیمتر ) است که از چشمی دوربین خارج میشود. برای اندازه گیری قطر مردمک خروجی می بایست قطر عدسی شیئی را بر بزرگنمایی تقسیم کنیم.

برای مثال : قطر مردمک خروجی در دوربین ۱۰×۵۰ برابر ۵ میلی متر است . وقتی چشمان ما به تاریکی عادت کند، مردمک چشمان ما بازتر میشود تا نور بیشتری به چشم ما برسد. این میزان از ۵ تا ۹ میلی متر متغیر است که بسته به سن افراد متفاوت است . در حالیکه در هنگام روز این مقدار در حدود ۲ تا ۴ میلی متر میرسد. با افزایش سن ، هماهنگی بین تاریکی و میزان باز شدن مردمک چشم کاهش می یابد. افرادی با سن کمتر از ۳۰ سال که در نواحی با آسمان تاریک زندگی میکنند، مردمک چشمانشان تا بیش از هفت میلی متر باز میشود. در حالیکه در افراد مسن تر قطر گشودگی مردمک ۶ و در مواردی با سن بیشتر به ۵ میلی متر میرسد. باید توجه داشت که حداکثر گشودگی مردمک در افراد هم سن هم میتواند متفاوت باشد.

اگر از دوربینی استفاده می کنیم که قطر مردمک خروجی اش بیش از حداکثر قابلیت بازشدن مردمک چشم ماست. بایست بدانیم که نمی توانیم از حداکثر قابلیت دوربین استفاده کنیم و تصاویر را کمی کم نورتراز آنچه دوربــین ارائـه میدهد می بینیم . چون در این حالت قدری از نور رسیده به چشم به هدر میرود.

برعکس اگر از دوربینی استفاده می کنیم که قطر مردمک خروجی اش کمتر از قابلیت باز شدن مردمک چشمان ما باشد ، در این حالت نمی توانیم از تمام توان چشمانمان در رصد استفاده کنیم . ایده آل ترین حالت زمانی است که قطر مردمک خروجی دوربین با میزان گشودگی مردمک چشمان ما برابر باشد که در این صورت هیچ نوع اتلاف نوری را شاهد نیستیم.

 

سیستم فوکوس

۱- سیستم فوکوس هر چشمی بصورت مجزا و مستقل

مانند دوربین الصغر اشتاینر که برای تنظیم فوکوس بایستی هر دو دست درگیر تنظیم چشمی ها شوند. این نوع فوکوس کاربرد های خاص دارد و تقریبا منسوخ شده است.

۲- سیستم فوکوس مرکزی

در این نوع سیستم فوکوس نیازی نیست هر دو دست را درگیر نمائید. قربیلکی در وسط دوربین نصب شده که با چرخش آن به طرفین عمل فوکوس انجام شده و جهت رفع دوبینی برای اشخاصی که یک چشمشان ضعیف تر است نیز با چرخش چشمی سمت راست فوکوس نهایی انجام می پذیرد این نوع فوکوس در نوع دو نوع داخلی و بیرونی طراحی شده است

در فوکوس داخلی ، عمل فوکوس با جابجایی لنزها در فضای داخلی دوربین انجام میگرد که بهترین نوع فوکوس نیز همین نوع میباشد. برند های معتبر از فوکوس مرکزی داخلی بهره میبرند. و در نوع فوکوس مرکزی بیرونی ، هنگام چرخاندن قربیلک عدسی های چشمی به بیرون و یا داخل حرکت میکنند.

 

راحتی چشم ( eye relief )

این پارامتر بیانگر فاصله ای است که چشمان ما میتواند از چشمی دوربین داشته باشد. بنحوی که کل میدان دید را به وضوح و آسانی مشاهده کنیم .

نمایی از فاکتور راحتی چشم یا eye relief factor

این شاخص هرچه بیشتر باشد ، کار با دوربین راحت تر است . این مورد بخصوص برای افرادی که از عینک استفاده میکنند، اهمیت دارد. در حالت معمول فاصله میانگین چشمان انسان از قسمت داخلی لنز عینک حدود ۱۲ تا ۱۴ میلی متر است . علاوه بر این ضخامت عدسی عینک حدود ۴ تا ۶ میلی متر است . در این صورت برای چنین افرادی پارامتر eye relief حداقل باید ۱۶ تا ۲۰ میلی متر باشد. البته باید توجه داشت که افرادی که از عینک استفاده می کنند فقط در صورتی که چشمانشان آستیگمات است باید حتماً از عینک استفاده نمایند.

در غیر اینصورت در هنگام رصد میتوانند از عینک استفاده نکنند و در عوض پیچ تنظیم فوکوس را تغییر دهند و برای چشمانشان تنظیم کنند. در صورتی که مجبور هستید از عینک استفاده کنید ، می توانید ، با گشودن لاستیک اطراف چشمی ( در اکثر دوربین ها این پوشش وجود دارد) میدان دید تصویر را بالا ببرید. اگر هم از عینک استفاده نمی کنید ، این پارامتر می تواند در راحتی کار موثر باشد . بطوری که احتیاج نیست چشمان خود را به چشمی دوربین بفشاریم . نکته مهم دیگر این است که با افزایش میدان دید ، شاخص eye relief کاهش می یابد.

 

اندود اپتیک ( optical coatings )

اندود اجزای دوچشمی از قبیل عدسی شیئی ، چشمی و منشورها باعث کاهش میزان جذب و انعکاس نور در آنها شده و بیشتر نور دریافتی را از خود عبور میدهد. انعکاس نور در دوچشمی ها از جمله معایب این ابزار است . یک قطعه شیشه معمولی ، حدود ۴ تا ۵ درصد نور را باز می تاباند. با اندود چند لایه عدسی ها ، میتوان انعکاس نور را تا ۵۰% یا حتی بیشتر کاهش داد. این انعکاس ها باعث ایجاد تصاویری شبح گون شده ، علاوه برآن از کیفیت تصویر میکاهد.

مشاهده انواع سیستم اندود لنز - کوتینگ عدسی ها

 

در صورتی که یک سطح از شیشه را با لایه نازکی از Mgf2 بپوشانیم ، میزان انعکاس نور به ۱.۵ تا ۲ % کاهش می یابد. اندود دو لایه ( multi-coatings ) می تواند میزان انعکاس نور را به ۰.۲۵ تا ۰.۵ درصد برساند که باعث بهبود کنتراست تصویر میشود.

بطور کلی ما چهار نوع اندود برای لنز ها و منشورها داریم که بدین شرح است :

۱ ) اپتیک اندود شده ( coated optics) ( c) : در این نوع اندود یکی از سطوح یک یا چند لنز دوربین اندود میشوند.
۲ ) اندود کامل (fully coated) (FC) : که در آن تمامی فضای بین لنزها اندود میشود.
۳ ) اندود لایه ( multi coated) ( MC): که در آن یک یا چند سطح از یک یا چند لنز در دوربین ، از دو طرف اندود میشود. در این حالت ممکن است بعضی از لنزها اندود نشود و یا بعضی از لنزها فقط در یک جهت اندود شود.
۴ ) اندود کامل دو لایه fully multi coated) FMC): که تمام فضای بین لنزها از دو جهت اندود میشود.

بهترین نوع اندود نوع چهارم (FMC) است که البته از انواع دیگر گرانتر میباشد. برای مثال در دوربینی با ۱۴ سطح شیشه میزان جذب نور ، در دوربین اندود شده از نوع “سی” ۴۷% ، با اندود ” اف سی” ۱۷% ، اندود “ام سی” ۱۱% و اندود ” اف ام سی” ۵% است . یعنی در اندود “اف ام سی” ۹۵% نور از دوربین عبور میکند که ایده آل است و خیلی سخت بتوان از این حد فراتر رفت.

بطور کلی اندودهای به رنگ سبز و بنفش بهترین نوع اندود برای دوربین های دوچشمی است ، اندودهایی به رنگ زرد ، نارنجی و قرمز چندان مناسب نیستند و مقدار زیادی از نور ورودی را جذب می کنند با تمام این اوصاف نمیتوان درباره کیفیت اندود یک دوربین تنها بوسیله رنگ آن با اطمینان قضاوت کرد.

 

منشور ( PRISM )

برای آنکه تصویر نهایی در دوربین های دوچشمی همانند تلسکوپها وارونه جانبی یا معکوس نباشد. در داخل لوله های آنها از تعدادی منشور استفاده میشود. نحوه چینش و آرایش این منشورها در داخل دوربین به دو صورت میباشد: روش مستقیم ( Roof PRISM ) و روش زیگزاگی ( Porro prism ) یا کج بین.

مقایسه ساختار منشور مستقیم با منشور زیگزاگی

مقایسه ساختار منشور مستقیم با منشور زیگزاگی roof VS porro Prism

 

روش مستقیم ( Roof prism ) : با استفاده از این روش ، دوربین های ساخته شده سبکتر و کوچکتر هستند و ساختار آنها پیچیده تر ساخت آنها دشوارتر و قیمتشان نسبت به مدل زیگزاگی بیشتر است . در ساخت این نوع دوربین ، کوچکترین بی دقتی ، کیفیت دوربین را بشدت کاهش میدهد. علاوه بر ایــن نور بیشتری جذب میکنند و تصویر کمی تیره و تارتر نسبت به مدل دیگر ارائه می دهد. کمپانی های بزرگ زاواروسکی ، میوپتا و ونگارد از این روش در ساخت دوربین استفاده می کنند. این نوع دوربین برای کسانی که دائم در حال فعالیت هستند و دوربین در تمام مدت می بایست بر گردنشان آویزان باشد ، همانند شکارچیان و سربازان( بدلیل سبکی و کوچکی) توصیه میشود و برای کار رصد نیز بسیار مناسب است.

ساختار منشور مستقیم roof prism
ساختار منشور مستقیم roof prism

روش زیگزاگی (Porro prism) : این نوع دوچشمی ها ، عموماً در دو نوع BK-7 و BAK-4 وجود دارند. تفاوت عمده این دو نوع در جنس منشور است. در نوع BK-7 از شیشه برسیلیکات و در نوع BAK-4 از باریم استفاده میشود. نوع BAK-4 از کیفیت تصویر و وضوح بالاتری نسبت به BK-7 بــــرخــوردار است. که بدون شک قیمت آن هم نسبت به BK-7 بالاتر است . اکثر برندهای معتبر همچون ونگارد و زاواروسکی درباره نوع منشور بکار رفته اطلاعات کاملی ارائه میدهند.

ساختار منشور زیگزاگی یا کچ بین prro prism

فاکتور تاریک روشنی ( Twilight Factor )

این پارامتر معیاری برای بازده تصویر و جزئیات مشخص شده در نمای تاریک روشن و با نور کم است. البته باید توجه داشت که این فاکتور تا حدودی در مقابل فاکتور توان عبور نور است. چون فاکتور توان گردآوری و عبور نور با معکوس مجذور قطر مردمک خروجی رابطه دارد و می دانیم که هرچه قطر شیئی بیشتر شود ، قطر مردمک خروجی بیشتر شده ، فاکتور عبور نور کاهش می یابد. سپس با افزایش (Twilight Factor) ، ممکن است که عامل مهمی مثل فاکتور عبور نور( Light transmission ) کاهش یابد.

 

توان تفکیک (Resolution)

این عامل میزان توانایی دوربین برای یافتن جـزئیات را به ما نشان میدهد. علاوه بر این ، با افزایش این توانایی ، رنگهای تصویر وضوح و شدت بیشتری خواهند داشت . توان تفکیک با تغییر اندازه شیئی تغییر میکند. هرچه قطر شیئی بیشتر باشد، جزئیات بیشتری را شاهد خواهیم بود.

واحد محاسبه توان تفکیک چشم انسان در حدود ۶۰ ثانیه قوس است. رابطه تئوری یافتن توان تفکیک دوربین ، از تقسیم عدد ۱۱۶ بر قطر شیئی برحسب میلیمتر بدست می آید. برای مثال : توان تفکیک دوربینی با قطر شیئی ۵۰mm حدوداً برابر ۲.۳ ثانیه قوس است
باید توجه داشت که توان تفکیک محاسبه شده بصورت تئوری است . در حالیکه در عمل ، این مقدار میتواند با توجه به کیفیت اپتیک ، شرایط جوی و توان چشم افراد تغییر نماید.

 

دسته بندی دوربین ها

 

بطور کلی دوربین های شکاری را از نظر اندازه میتوان به چهار دسته تقسیم کرد:

۱- دوربین های کوچک : دوربین هایی هستند که قطر عدسی شیئی آنها کمتر از ۵۱ میلیمتر است . مانند ۳۰*۸ ، ۴۵*۱۲ ، ۵۰*۷ و ۵۰*۱۵ .

۲- دوربین های متوسط : آنهایی که قطر عدسی شیئی بین ۵۱ تا ۸۱ میلیمتر دارند. مانند ۶۰*۲۰ ، ۷۰*۱۵ و ۸۰*۲۰ .

۳- دوربین های بزرگ : شامل ابزارهایی میشوند که قطر عدسی شیئی شان بین ۸۱ تا ۱۰۱ میلیمتر است . مانند دوربین ۱۰۰*۲۵ .

۴- دوربین های بسیار بزرگ و با کاربری نظامی : دوربین های غول پیکری هستند که قطر عدسی شیئی شان بیش از ۱۰۱ میلیمتر است . مانند ۱۲۰*۲۰ و ۱۵۰*۴۰ .

 

انواع دیگر دوربین ها

۱- دوربین هایی با بزرگنمایی متغیر
در این سری از دوربین ها معمولاً در کنار چشمی راست ، یک اهرم تعبیه شده که با حرکت دادن آن چشمی دوربین به جلو عقب حرکت می کند و متعاقب آن بزرگنمایی زیاد و کم میشود. شاید چنین دوربینی برای امور نظامی و نیز شکار و دید در روز مناسب باشد. اما از آنجا که در ساختار آن چندین عدسی اضافه تعبیه شده تا این دوربین چنین قابلیتی پیدا کند و هر کدام از این عدسی ها می توانند ، مقـــداری نور جــذب و کنتراست تصویر را کاهش دهند، چنیــن دوربین هایی برای کاربری نجومی قابل توصیه بنظر نمیرسد . حتی در هنگام روز نیز تصویری که این دوربین ها ارائه می دهند قدری تیره و مبهم و از شفافیت کمتری برخور دار است.

۲- دوربین های مجهز به قطب نما
نـوع دیگری از دوربین های دوچشمی هستند که در داخل آنها قطب نما وجود دارد و به کمک آن میتــوان زاویـه سمـت را از داخل چشمی مشاهده نمود. این قابلیت بخصوص می تواند گره گشای رصدگران هلال ماه باشد. به این صورت که با دانستن اختلاف سمت بین ماه و خورشید در لحظه غروب خورشید ، بسادگی میتوان محل هلال را در آسمان مشخص کرد. این چنین دوربین هایی از آنجا که برای کاربری نظامی طراحی میشوند ، اغلب کیفیت اپتیکی عالی و به همان نسبت قیمت بالایی دارند.

۳- دوچشمی های تلسکوپی
در حال حاضر یک دوربین از این خانواده در ایران وجود دارد که عدسی شیئی ۱۰۰ میلیمتر و بزرگنمایی پایه ۲۵ برابر دارد. در این دوربین ها همچون تلسکوپ میتوان با تعویض چشمی از بزرگنمایی های بالاتر استفاده کرد. چنین دوربین هایی علیـــرغم قیمت بالایشان کاربردهای فوق العاده ای دارند.

۴- سایر دوربین هایی با کاربری خاص: همچون image stabilized ، opera ، مادون قرمز و ….

نمایی از دوربین های اوپرا opera و image stabilized
نمایی از دوربین های اوپرا opera و image stabilized

 

 

نظر در مورد “راهنمای خرید دوربین شکاری – پاسخ به سوالات رایج دوربین شکاری

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      ضمن تشکر از ارسال بازخورد مثبت شما دوست گرامی ، در خصوص دو برندی که ذکر فرمودید ، دقیقا اطلاعی نداریم چون از نزدیک آنرا مشاهده نکرده ایم. اما میتوان اینطور قیاس کرد که دوربین هایی که از استایل ظاهری برندهای معتبر تر مانند زاواروسکی یا زایس پیروی میکنند ، معمولا دوربین های خوبی هستند.

      بنظر بنده (نگارنده) دوربین خوب حداقل این دو نشانه را دارد:
      ۱- نبایست کج بین باشند اگر دید مستقیم باشد معلوم است که طراحی روز را مد نظر قرار داده (زاواروسکی فقط چند مدل کج بین دارد و امروزه بالای ۹۰ درصد تولیدات دنیا ، دید مستقیم هستند)
      ۲- نبایست دارای سیستم فوکوس بیرونی باشند (یعنی وقتی پیچ مرکزی فوکوس را میچرخانید ، قطعات بیرونی حرکتی نکنند و جابجایی لنزها درون دوربین باشد) (دوبین های خاص مانند دوربین های دریانوردی که معمولا دارای فوکوس چشمی مستقل هستند در این مقال نمیگنجند)

      در نهایت دوربین شکاری خوب ، فروش خوبی هم دارد و با یک جستجو در گوگل میتوانید تعداد فروشنده ها و صفحاتی که در وب جهانی در مورد آن ، مطلبی نوشته و یا بمعرض فروش گذاشته اند را ببینید. (هر چقدر دوربینی مورد اقبال خریدار باشد ، طبیعتا فروشنده آن هم زیاد هست و بلعکس) فرض بگیرید از دو برندی که فرمودید یک مدلش را در گوگل جستجو کردید و زیر باکس جستجو تعداد ۵۰۰۰ ذکر شد و مدل دیگر ۳۵۰۰۰ ، بنظر اینجانب مدلی که ۳۵۰۰۰ صفحه راجع به آن مطلب گذاشته یا آنرا میفروشند ، ارجح تر از مدلی ست که ۵۰۰۰ جستجو دارد. (تصویر زیر را در مورد برند ونگارد ملاحظه کنید که ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار صفحه در موردش وجود دارد)
      تعداد جستجوی عبارت دوربین ونگارد در موتور جستجوی گوگل

      دوربین خوب ، در کنار اینکه در وب شناخته شده است و مطالب زیادی در موردش در نت درج شده ، حتما دارای فروش آنلاین و حدود قیمت جهانی ست. مثلا میتوانید با یک جستجو ، محدوده قیمت یک دوربین را در دنیا پیدا کنید که مثلا از ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار قیمت جهانی فلان دوربین است.

      جمع بندی:
      هر دوربینی خواستید تهیه کنید. قبلش در گوگل نام و مدل دقیقش را جستجو کنید. ببینید چه تعداد صفحه راجع به آن مطلب درج کرده اند ، ببینید قیمت آن در فروشگاه های آنلاین دنیا در چه محدوده ای هست. آیا در کشوری مانند آمریکا دارای نمایندگی هست یا خیر (برندهای معتبر حتما در ایالت های مختلف آمریکا نمایندگی دارند و محال است بازار پر رونق آمریکا را از دست بدهند) – با در نظر گرفتن موارد فوق میتوانید در مورد خوب یا بد بودن کیفیت یک دوربین مطمئن شوید و این را هم مد نظر بگیرید هر کیفیتی بهایی دارد و هیچ وقت نمیشود دوربین ۱۵۰۰ دلاری را با یک دوربین ۲۰۰ دلاری همتراز در نظر گرفت و انتظار کیفیت دوربین ۱۵۰۰ دلاری را از دوربین ۲۰۰ دلاری داشت.
      موفق باشید

  1. کامران میگوید:

    با سلام و خسته نباشید
    پدر من زمان جنگ تو سپاه بود فرمانده قرارگاه بود از اونجا چندین دوربین آمریکایی پیشرفته آورده بود که دایم دست این و اون و همه اون دوربین ها گم و گور شدن من با اینکه بچه بودم بخوبی یادم هست دوربین رنگ لجنی بود وقتی به مسافت های چند متری باهاش نگاه میکردی اصلا نشون نمی‌داد ولی تو کوه و طبیعت این دوریین فوق‌العاده شفاف نشون میداد بی‌نظیر بود من وقتی دستم گرفتم و در کوه همینطور به اطرافم نگاه میکردم یکدفعه دیدم چهره یکی اومد جلو بقدری چهره اون فرد رو به جلو کشونده بود که من وحشت زده شدم و دوربین رو پرت کردم آخه هیچ آدمی در اون اطراف دیده نمی‌شد حتی خال روی صورت اون توی عدسی دوربین دیده میشد بقدری شفاف و واضح بود و هیچ لرزشی نداشت جالب اینکه روی عدسی دوربین یک درجه بندی وجود داشت و هم قطب زمین رو نشون میداد و هم مسافت رو وقتی دوربین رو به دورتر متمایل میکردی یک صفحه مدرج حرکت می‌کرد و در اون فاصله رو می‌نوشت مثلاً اون جایی که نشون میداد صد متر دویست تا ده هزار متر رو نشون میداد‌ دوربین ضد آب بود ولی حیف که بابام داد دست یکی از آشنایان و اون هم دیگه نیاورد از این دوربین ۵ تا آورده بود که هر کسی یکیش رو برداشت و دیگه هم نیاوردن. یک قطب نما داشت که خیلی محکم بود و حتی ذره‌ای نویز نداشت شاید بشه گفت از قطب نمای هوشمند و دیجیتالی هم دقیقتر بود یک دوربین هم آورده بود که توی شب همه جا رو میشد باهاش دید توی شب بخوبی همه جا رو نشون میداد ولی فقط یه محدود رو آدمها رو هم به رنگ سیاه و سفید نشون میداد. میخواستم بدونم الان نمونه چنین این دوربینی در بازار هست که من بخرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید. با تشکر از سایت بسیار خوبتون.

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      دوربین های نظامی قابلیت هایی دارند که برایش طراحی شدند مثلا از لحاظ ظاهری دارای رنگ بدنه استتار به محیط کاری هستند یا دارای امکاناتی خاص مانند دید در شب با چند نوع تکنولوژی هستند یا دارای قطب نما ، فاصله یاب و حتی جی پی اس (مکان یاب) هم تولید میشوند که معمولا توی کشورهای غربی هم بدون مجوز های خاص به افراد عادی بفروش نمیرسانند و بسیار بعید است بتوان در بازار آنها را پیدا کرد البته مدل قطب نما دار اشتاینر رو دیدم که ۷ در ۵۰ بود و شاید بشه اون رو پیدا کنید و فقط یک دوربین شکاری دارای قطب نماست و نه امکانات دیگر. در مورد نزدیک آوردن سوژه هم فرقی نمیکند که دوربین نظامی باشد یا عمومی ، مقدار بزرگنمایی و کیفیت لنز ، کیفیت ساخت دوربین تو این مورد نقش مستقیم دارند. در مورد مقدار فاصله ای که میتوان با یک دوربین شکاری دید ، مقالاتی در وبسایت درج نمودیم که مطالعه آنها را به شما پیشنهاد میکنم. لطفا اینجا کلیک فرمائید
      موفق باشید

  2. Hajeb میگوید:

    سلام
    ضمن تشکر از سایت و اطلاعات خوبتون
    نظرتون درباره دوربین های بارسکا چیه؟
    تک چشمی ۲۵-۱۲۵*۸۸

    دوچشمی ۱۲-۳۶*۶۰
    یا ۱۲-۶۰*۷۰

    موجود درسایت مالتینا و آمازون

    و آیا شما هم این دوربین ها را دارید یا از سایت آمازون واردات میکنید؟

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      دوربین های دو چشمی بارسکا رو فقط یکبار از نزدیک دیده ایم با توجه به تبیلغاتش در وبسایتهای معتبر ، و ظاهر آن ، بنظر میرسد دوربین های متوسط اما خوبی باشند اما قطعا از لحاظ کیفی پایین تر از برند ونگارد قرار میگیرند (با توجه به مدلی که قبل دیده ایم ، قیمت جهانی ، ظاهر ، متریال و تکنولوژی های استفاده شده در آنها که در وبسایتها در موردش نوشته اند)

      در مورد دو سایزی که درج کردید هیچ نظری نمیتوان داد چون توی برندهای معتبر ، زوم متغیر یا یافت نمیشود یا مدلهای سایز بسیار بزرگ را دارای زوم و عدسی قابل تعویض طراحی میکنند.

      بنظر بنده نگارنده : دوچشمی های بارسکا خوب هستند اما از لحاظ کیفی ، برند ونگارد شناخته شده تر و معتبر تر هست و موجود هم میباشد. دوچشمی زوم متغیری که قید نمودید رو اصلا اصلا توصیه نمیکنم چون مطمئنا کیفیت تصویر نداشته و براحتی دوبینی پیدا خواهد کرد در مورد تک چشمی هم بایست از نزدیک مشاهده شود تا بتوان قضاوت نمود.
      موفق باشید

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      در همین مقاله به این مورد اشاره شده. خودتان بایست از نزدیک مشاهده و تصمیم بگیرید.
      توصیه میکنیم این لینک را مشاهده فرمائید. مطالعه سایر مقالات مرتبط هم خدمت تان توصیه میشود اینجا کلیک فرمائید ، شاید کمک تان نماید.
      موفق باشید

  3. A_S_Mikael میگوید:

    سلام خدمت شما و ممنون از مقاله خوبتون
    یک راهنمایی میخواستم ازتون
    من یک د‌وربین شکاری دوچشمی متوسط به پایین داشتم که متاسفانه لنزهاش شکست، الان میخوام دوباره بسازم ولی خیلی قویتر، میخواستم بدونم از چه نوع لنزهایی استفاده کنم، مثلا بخوام برم به یک عینک ساز سفارش بدم چه عدسی های (شماره چند )برای عدسی شیئی و چه عدسی هایی (شماره چند) برای قسمت چشمی بخرم، میخوام چند کیلومتر باشه قدرت دیدش

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      در مواردی که فرمودید نمیتوانیم کمکی کنیم. چون تولید و ساخت دوربین بسیار تخصصی ست و ادوات و امکاناتی میطلبد که در یک کارخانه مجهر یافت میشود.
      موفق باشید

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      برندهای معتبر زیادی رو قبلا میفروختیم اما در مورد دوربینی که مرقوم فرمودید هیچ اطلاعی نداریم و چون تا کنون این مدل دوربین رو از نزدیک مشاهده نکردیم ، پس نمیتوانیم اظهار نظری هم بکنیم. بهتر است توی گوگل سرچ کنید و ببینید چه اطلاعاتی در موردش پیدا میشه.
      موفق باشید

  4. شهریار میگوید:

    ممنون از پاسخ گویی و راهنمایی های شما
    سوالی داشتم . أیا دوربین ونگارد ۵۰*۱۶ -FR اصالت دارد یک دوربین دست دوم پیدا کردم قیمت سه میلیون ، با کارتن و کیف سالم بنظر شما بخرم

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      سری FR مدت هاست که تولید نمیشود و بیشتر شباهتی به متفرقه های چینی داشت ، اگر تولیدات روز دوربین های ونگارد را ملاحظه کنید ، دقیقا مشابه برندهای معتیر تولید میکنند. هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ کارایی بسیار با کیفیت تر از دوربین های تولیدات اولشان هستند.

      بشخصه سری “اف آر” را متفرقه چینی متوسط میبینم نه در حد کیفیت و کلاس برند ونگارد و اگر الان تولیدات ونگارد رو ملاحظه کنید بزرگنمایی ۱۶ برابر هم وجود ندارد. (مانند اغلب برندهایی معتبر)

      لازم بذکر است که سری FR جزو ارزانترین دسته بندی های ونگارد بودند چون از حداقل های استاندارد تولید دوربین در آنها بهره برده شده بود و با توجه بازخورد بد مشتریان ، برای همیشه از چرخه تولید خارج شد.

      اینکه آیا می ارزد یا نه را شما با رویتش بایست تصمیم بگیرید چون نو آنها وجود ندارد که بتوان قیمت دلاری آن را بدست آورد و بر اساس کیفیت نگهداری شده روی آن قیمت گذاشت.
      موفق باشید

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      تعمیر دوربین هم تخصص لازم دارد و هم تجهیزات مناسب ، وقتی دوربین خراب شد بایستی به شرکت سازنده عودت شود. تعمیرکارانی هم هستند که میتوانید از نت آنها را پیدا کنید و دوربین را درست میکنند اما در عمل دوربینی که توسط این افراد باز و تعمیر و مجدد بسته شود ، کارایی اولیه را نخواهد داشت.

      دلیلش اینهاست:
      هیچ کدام از آنها Clean Room ندارند پس گردو غبار محیط وارد دوربین خواهد شد.
      هیچ کدام از آنها امکان تزریق گاز داخلی (مثلا نیتروژن) را ندارند پس دوربین ضد آب بودن و ضد بخار بودن و مانع شدن از ورود گرد و غبار را از دست میدهد.
      هیچ کدام از آنها لیزر مناسب برای هم راستا کردن منشور و تست آن را ندارند و با آزمون و خطا دو بینی را رفع میکنند و وقتی به دور دست ها نگاه کنید متوجه تاری و هم راستا نبودن منشورها میشوید.
      بجرات میتوان گفت هیچ کدام از آنها قطعه نو ندارند و بایست از روی یک دوربین قدیمی دیگر ، قطعه ای دست دوم بروی دوربین شما قرار دهند که قطعاً کیفیتش با قطعه نو متفاوت است. (چون عمرش را کرده)

      شاید در ظاهر دوربین شما را تعمیر کرده باشند اما در عمل کیفیت دوربین کاسته شد و مانند قبل نخواهد بود.

      بهمین دلایل یا بایست دوربین به کارخانه سازنده که صلاحیت و امکانات تعمیر صحیح آن را دارد ، ارجاع شود و یا با تاسف بایستی ، دوربین جدیدی تهیه نمائید و تعمیر این دوربین با امکانات تعمیرکاران داخلی ، چنگی به دل نمیزند و دوربین هیچ وقت مثل اولش نخواهد شد.
      موفق باشید

  5. سیروس عزیززاده میگوید:

    با سلام و خسته نباشید. اگر اگر در دوربین دوچشمی عدسی چشمی طوری تنظیم بشه که تصویر عدسی شی ای، بین فاصله ی کانونی و شعاع عدسی چشمی قرار بگیره دیگه نیازی به گذاشتن منشور داخل دوربین نیست. پس چرا ساختار رو پیچیده میکنن و از منشور استفاده میکنن. و اینکه اگر خودمون بخوایم یه دوربین بسازیم بهترین جایی که میشه عدسی های با کیفیت تهیه کرد کجاست؟
    سپاس پیشاپیش

    • واحد فروش میگوید:

      درود.
      سوالی که پرسیدید بسیار فنی ست و ما صرفا فروشنده ایم و تا حدودی از کم و کیف محصولات اطلاعات داریم ، حتی کمپانی های سازنده اطلاعات کوتینگ لنزهایشان را محرمانه نگه میدارند و فقط اعلام میکنند که فلان تعداد کوتینگ دارد و یا فقط یک شاخص آن را اعلام میکنند . بطور تجربی عرض میشود که معمولا دوربین های فاقد منشور کیفیت پایینی در تصویر نهایی دارند که بیشتر در دوربین های کوچک سایز چینی شاهدش بودیم و در مورد تهیه لنز هم فقط از عینک فروشی ها شاید بتوان کمک گرفت که لنز خام با قطر های مختلف را برای تولید عینک تراش میزنند.
      موفق باشید

  6. Morteza میگوید:

    با سلام دوربین ها رو نگاه کردم تعدادی اکثرا زدن زوم ندارد چندتاییش نوشته دارد همه چیزاشون اکثرا مثل هم هستن فقط اکثرا نوشتن زوم ندارد چندتای نوشته دارن میشه توضیح بدین فرقش چی هست داشتن زوم یا نداشتن

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      اگر وبسایت ما رو ملاحظه کرده باشید ، هیچ دوربین شکاری زوم داری معرفی نشده است. معمولا متفرقه های چینی زوم دار هستند و به ندرت بتوانید از برندهای معتبر ، دوربین شکاری زوم دار پیدا کنید. خرید این نوع دوربین ها بخاطر دو بینی شدن ، اصلا توصیه نمیشود.
      موفق باشید.

  7. مهدی میگوید:

    سلام من یک دوربین شکاری میخوام که زوم فوق العاده ای داشته باشه . کیفیت خوبی هم داشته باشه …تصویر..
    میشه راهنمایی کنید چه برندی باشه و چه مشخصاتی از بزرگنمایی و اندازه عدسی داشته باشه . ممنون.

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      پاسخ به سوال شما مستلزم توضیح اصطلاحات فنی دوربین شکاری ست و همه اینها قبلا در مقالاتی در وبسایت درج شده.
      مقالات مرتبط با دوربین شکاری
      پیشنهاد میکنیم مقالات فوق را مطالعه کنید تا دید بازتری به دوربین شکاری پیدا کنید و سپس نسبت به برند موجود در بازار اقدام به خرید نمائید.
      در حال حاضر تنها برندی که ما موجود داریم ، برند ونگارد است که میتوانید از طریق وبسایت اطلاعات و قیمت آنها را ملاحظه و در صورت تمایل خرید فرمائید.
      موفق باشید

  8. علی میگوید:

    با سلام و تشکر از مطالب ارزشمندتون
    کیفیت دوربینهای yuko در چه سطحی است؟ و در صورت امکان تفاوت بین مدلهای jungle , falcon را بفرمایید. با سپاس فراوان

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      ضمن تشکر از اظهار لطف شما دوست عزیز ، در مورد دوربین هایی که نام بردید هیچ اطلاعی نداریم چون از نزدیک آنها را مشاهده نکرده ایم. ما برندهایی مثل زاوارسکی ، اشتاینر ، زایس ، ونگارد و مدلهایی متفرقه ای از چین رو فروش داشته ایم اما در مورد دوربین های فوق متاسفانه خیر.
      میتوانید مقاله های دیگر موجود در وبسایت رو ملاحظه کنید که شاید در خرید کمکتان نماید. اینجا کلیک فرمائید.
      موفق باشید

  9. حمید میگوید:

    سلام برای دیدن واضح کبوتر درآسمان که باچشم غیر مسلح به اندازه تقریبا یک نقطه دیده میشود چه دوربینی باچه مشخصاتی مناسب است ممنون ازپاسخ گویی شما

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      موردی که سوال فرمودید به مسافت مرتبط است و پیشتر در مقاله ای در این مورد مفصل بحث شده است. مطالعه آنها را پیشنهاد میکنیم و میتواند کمکی برای خرید شما باشد.
      اینجا کلیک فرمائید.
      موفق باشید

  10. داوود میگوید:

    سلام و خسته نباشید ممنون از توضیحات بالا غرض از مزاحمت یک سوال داشتم میخواستم بدونم یک دوربین۲۵*۱۰ چند متر را واضح نشان میدهد و چند متر را کلی نشان میدهد

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      در مورد سوال شما ، پیشنهاد میکنیم از بخش وبلاگ نیلوکالا دسته بندی دوربین شکاری را ملاحظه کنید. اتفاقاً یک مقاله راجع به همین سوال شما داریم و بطور مفصل در این باره بحث شده. لطفا اینجا و اینجا کلیک نمائید.
      بطور خلاصه عرض میکنیم که مسافت تابع شرایط جوی ، میزان نور و کیفیت اپتکی دوربین شماست و هیچ سازنده ای بردی برای دوربین شکاری قید نمیکند.
      موفق باشید

  11. هیمن میگوید:

    سلام و عرض ادب
    من میخواستم یه دوربین۴۰*۸ بگیرم
    واسه شکار میخوام اصلن م از دوربین سر در نمیارم
    نظرتون چیه لطف میکنید مرا راهنمایی کنید؟

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      دوربین ۸ در ۴۰ دوربین خوبی هست اما بایست دید از چه برندی و با چه تکنولوژی هایی ساخته شده. چینی متفرقه است؟ یا برند معتبر.
      بهتر است مقالات درج شده در وبسایت را ملاحظه نمائید هر چه که در مورد دوربین شکاری نیاز دارید آنجا درج کرده ایم و با مطالعه آنها قطعا نتیجه بهتری از خریدتان خواهید گرفت.
      موفق باشید

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      جوینده یک دوربین کوچکتر است که معمولا روی تلسکوپها و یا روی دوربین های تک چشمی نصب میشود و با دید بازتری که دارد ، باعث میشود تا یافتن جرم مورد نظر آسان تر انجام پذیرد و در تنظیم نهایی کمک شایانی به کاربر میکند.
      فرض کنید میخواهید سطح ماه را با یک تلسکوپ و یا با یک دوربین تک چشمی مشاهده کنید. برای اینکه وسیله اپتیکی شما با ماه هم امتداد شود میتوانید از همین جوینده کمک بگیرید تا دقیق تر ماه را در مرکز تصویر قرار دهید.
      (افرادی که در تنظیم حرفه ای شده باشند از خود ابزار اپتیکی و قراول روی به سمت سوژه ، وسیله اپتیکی را تنظیم میکنند و چندان نیازی به جوینده ندارند اما افراد مبتدی بیشتر به این ابزار برای رصد موفق و سریع نیاز خواهند داشت)
      موفق باشید

      • امین میگوید:

        خیلی ممنونم سوال دیگه ای داشتم. بعضی از دوربین های دوچشمی قدیمی ک بعضا میگن ارتشی هم هست اعداد عجیبی مثل ۹۹۹۹۰×۹۹۸۸۰ دارند گاهی حروفی مثل CG هم قبل همین اعداد هست. آیا این اعداد بی معنی بوده و این دوربین ها تقلبی اند؟ یا مفهوم خاصی داره؟

        • واحد فروش میگوید:

          درود
          راجع به موردی که فرمودید هیچ اطلاعی نداریم و تا بحال باهاش برخورد نکردیم. کلا یک سری پارامتر هست که تمام سازنده ها آنرا به یک دوربین نسبت میدهند و اگر برندهای معتبر دنیا رو ببینید ، چنین چیزی رویشان ذکر نشده است.
          موفق باشید

  12. امید میگوید:

    سلام وقت شما بخیر
    ممنون میشم اگه یه راهنمایی کنید که چه دوربینی برای زوم خوب و با کیفیت چه برند باشد پیشنهاد کنید تشکر از لطف و محبت تون

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      در همین مقاله بطور خلاصه توضیحاتی داده شده که میتوانید نسبت به کارایی مد نظرتان ؛ دوربین مناسب را تهیه کنید. پیشنهاد میکنیم این مطلب رو هم مطالعه بفرمائید که قطعا پاسخگوی سوال شماست. اینجا کلیک کنید.
      مشکل اساسی در حال حاضر اینست که اغلب دوربین ها ناموجود شدند و تنوع انتخاب محدود است بایست ببینید که چه برند و کالایی اکنون موجود است و بروی آن متمرکز شوید.
      موفق باشید

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      نیازی نیست تصویری ارسال شود چون با مشخصاتی که مطرح شده و توضیحاتی که ارائه کردیم جایی برای بررسی مجدد باقی نمیمونه. (خودتان مختار هستید که آنرا تهیه کنید یا منصرف بشوید ، هر آنچه گفتنی بود عرض کردیم و باز هم عرض میکنیم که ارزش خرید ندارد مگر در حد ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان که مانند یک اسباب بازی کار خواهد کرد و نبایست انتظار کیفیت یک دوربین استاندارد رو داشته باشید)
      موفق و پیروز باشید

  13. مرتضی میگوید:

    سلام ،یک دوربین ژاپنی استوک پیدا کردم ۱۰۰x۱۰۰ میخواستم اگه میشه توضیح بدین آیا واقعا چنین چیزی هست و اگر که هست مقدار زوم و دیدش چطوره و چند کیلومتره

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      در مورد دوربینی که ذکر کردید ، بنظر بنده حتی یک لحظه هم به خریدش فکر نکنید چون یک دروغ بزرگ است.

      دوربین شکاری دو چشمی با بزرگنمایی ۱۰۰ برابر یک تخیل است و قطعاً جنس بنجل چینی ست.

      فرض بگیریم که دوربین فوق واقعا ۱۰۰ در ۱۰۰ باشد (که از یک تلسکوپ ۶۰۷۰۰ هم قوی تر است و برای خودش تلسکوپ بشمار میرود)، مردمک خروجی این دوربین ۱ خواهد بود و برای تنظیم آن بروی دو چشم کاری بسیار سخت پیش رو خواهید داشت.

      چون مردمک خروجی آن ۱ بوده و با اندک تکان سر تصویر بروی یک چشم را از دست میدهید و از طرفی مردمک خروجی یک بدین معناست که تصویری بسیار بی کیفیت و تاریک از درون لنزهایش قابل مشاهده است.

      در مورد مسافت قابل رویت هم هیچ چیزی نمیتوان عنوان کرد چون بعید است چنین دوربینی با این مشخصات بتواند یک تصویر بدرد بخور از ۳۰۰ متری هم نشان بدهد چه برسد به کیلومتر.

      پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر ، مقاله های مرتبط با دوربین شکاری را هم ملاحظه فرمائید: اینجا کلیک فرمائید.

      سلامت و کامیاب باشید

  14. محمد مهدی پاک نیت میگوید:

    سلام با تشکر
    بنده یک دوربین کوچک شکاری روسی با مشخصه ۳۶*۴ دارم ساخت روسیه مدتی تنظیم ان بهم خورده و کمی دو بینی دارد و هر دو چشم منطبق با هم نمی شود چطوری می توانم تعمیرش کنم خودم می توانم یا باید ببرم تعمیر گاه البته ساکن شیراز هستم

    • واحد فروش میگوید:

      درود
      باز کردن دوربین ۲ مشکل ایجاد میکند: اول اینکه اگر دارای گاز داخلی باشد ، با باز کردنش در منزل گاز فوق خارج و چون امکان پر کردن گاز (معمولا نیتروژن) را در منزل ندارید ، دوربین خراب میشود.
      دوم اینکه در منزل شما دسترسی به اتاق پاک ( Clean room) ندارید و قطعا با باز نمودن دوربین ذرات ریز گردو غبار داخل دوربین نفوذ خواهد نمود و کیفیت اپتیکی مانند قبل نخواهد شد.
      این موارد را عرض کردیم تا عنوان کنیم در منزل نمیتوان آنرا تعمیر کرد مگر با آزمون و خطا و قبول خرابی های عنوان شده. در کارخانه های سازنده توسط لیزر اقدام به هم راستا کردن منشورها میکنند و شما این امکان را هم ندارید. پس یا به نمایندگی مجاز (بعید میدانم در ایران داشته باشد) مراجعه کنید که آنها برای کمپانی سازنده ارسالش کنند و یا اینکه اگر خودتان تعمیرش کنید مشکلاتی پیش رو خواهید داشت. (بهتر است از تعمیرش صرف نظر کنید)
      سلامت و کامیاب باشید

  15. علی میگوید:

    درود و عرض ادب
    ممنون از مطالب مفید….
    آیا دوربین های تک چشمی کارایی بهتری دارند به نسبت دو چشمی؟
    مثلا دوربین بوشنل monoocular40x60تک چشمی انتخاب خوبی برای تماشای طبیعت و شکار هست؟

    • بخش بازرگانی میگوید:

      درود
      دوربین تک چشمی و دوچشمی کاربرد خود را داشته و نمیتوان گفت که یکی کارایی بهتری نسبت به دیگری دارد. اگر قصد استقرار در مکانی دارید و فواصل دورتر را رصد میکنید (تک چشمی مناسب تر است) اگر قصد راهپیمایی در طبیعت و کوه و دشت را دارید ، تک چشمی دست و پا گیر است و وزن زیاد سه پایه و دوربین قطعا طاقت فرساست (در این حالت دوربین دو چشمی مناسب تر است)
      در یک جمله : کارایی که از دوربین انتظار دارید ، در انتخاب آن تاثیر گذار است. ( هر دو در جای خود بهترین کارایی را برای کاربر خواهند داشت)
      دوربینی که مثال زدید ، احتمالا چینی بوده و قطعا با این اعداد “بزرگنمایی ۴۰X و قطر دهانه ۶۰ میلیمتر” استاندارد نبوده و اگر اعداد روی آن واقعی باشد تصویری بسیار تاریک و مبهم خواهد داشت چون “مردمک خروجی” آن بسیار پایین است.
      پیشنهاد میکنیم سایر مقالات دوربین شکاری را مطالعه کنید تا بتوانید دوربینی مناسب تهیه کنید.
      اینجا کلیک فرمائید.
      سلامت و کامیاب باشید.

    • بخش بازرگانی میگوید:

      درود
      ضمن تشکر از ارسال بازخود شما ، بعرض میرسد پیرامون سوال شما متغیرهای زیادی را بایست در نظر گرفت. پیشنهاد میکنیم این مقاله رو ملاحظه کنید قطعا پاسخ را خواهید یافت.
      بطور خلاصه دوربین مناسب شما بزرگنمایی ۸ تا ۱۰ برابر و قطر دهانه ۳۰ تا ۴۵ میلیمتر مناسب است. دوربین های ونگارد موجود بروی وبسایت پیشنهاد میشود که تا ۲۰ فروردین درج خواهد شد. این لینک رو ملاحظه کنید.

      موفق باشید

    • بخش بازرگانی میگوید:

      درود.
      ضمن تشکر از ارسال بازخورد مثبت شما دوست گرامی ، حقیقت اینست که ارجحیتی در کار نیست و توان خرید مشتری و سلیقه آن در اولویت بندی انتخاب برند و مدل موثر خواهد بود. هر چند در ایران برندهای معتبری چون زایس ، اشتاینر ، زاواروسکی ، بوشنل …. و حتی ونگارد شناخته شده هستند و با وجود اینترنت در این دهکده جهانی همه چیز را براحتی میتوان پیدا نمود و سایت های زیادی هستند که دوربین های مختلف را نقد و آنالیز و رتبه بندی نموده اند.
      موفق باشید.
      مجددا از ارسال بازخورد شما سپاسگزاریم

  16. آرین میگوید:

    درود. اطلاعات بسیار خوبی گذاشتید. اگر رابطه های ریاضی رو هم قرار میدادید درک مطالب ساده تر میشد. مثل مقایسه توان گردآوری نور بین دو قطر متفاوت لنز. اون ۲.۸ برابر چطوری بدست اومد؟

    • اقبالی میگوید:

      درود بر شما و ممنون از بابت ارسال بازخورد شما بزرگوار
      حق با شماست و برای مختصر نویسی از درج جزئیات صرفنظر شده است. پاسخ سوال شما در ادامه درج میشود:
      همانطوریکه در توضیحات پیرامون توان گردآوری درج شده است – توان گرد آوری با مربع عدسی شیئی برابر است منظور اینست که قطر عدسی شیئی دوربین ها را به توان ۲ برسانیم یا بعبارت ساده تر یک بار در خودش ضرب نمائیم
      توان گردآوری نور در دوربین ۸ در ۵۰ برابر است با ۲۵۰۰ (۵۰ در ۵۰ ضرب شده است)
      توان گردآوری نور در دوربین ۸ در ۳۰ برابر است با ۹۰۰ (۳۰ در ۳۰ ضرب شده است)
      حالا عدد ۲۵۰۰ را بر عدد ۹۰۰ تقسیم میکنیم که نسبت روشنایی این دو دوربین را بدست آوریم که حاصل تقسیم برابر با عدد ۲.۷۷ خواهد بود که بطور گرد شده در مقاله عدد ۲.۸ درج شده است.
      با توجه به محاسبات ریاضی فوق توان گرد آوری دوربین (۸ در ۵۰) ۲.۸ برابر دوربین (۸ در ۳۰) میباشد.
      موفق و پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *